Frekventerer man blogs om mode og livsstil, vil man ofte se, at én ting går igen: Vigtigheden af at have et lækkert armbåndsur. Uanset om det er Omega eller et andet klassisk mærke, er der bred enighed om, at vores moderne smartphones ikke kan konkurrere med urets æstetik og historie. Det handler med andre ord om mere end bare funktionalitet, det handler om, hvem man er, og hvad man står for.

Har man først taget beslutningen om at anskaffe sig et klassisk armbåndsur, melder der sig et andet spørgsmål: Skal man nøjes med et ur, en allrounder, eller bør man købe med henblik på at anskaffe sig en decideret ursamling til forskellige lejligheder?

Her spiller ens budget naturligvis en rolle, men samtidig bør man også gøre sig overvejelser om design, materialer og især størrelse. Især for mændenes vedkommende har tendensen været klar i flere år –

urskiverne bliver hele tiden større, og tager man et kig på de reklamer, der ledsager disse designs, ser man også, at der sigtes mod en sammenkædning mellem disse og mere formelt tøj, eksempelvis smoking eller et mørkt jakkesæt.

Dette står i skarp kontrast til det klassiske råd, at jo tyndere og mindre et ur man bærer, desto mere formelt er det. De store tunge urskiver har deres udspring i militært brug, for eksempel hos piloter og søens folk, hvor synlighed og mange funktioner var højt prioriteret, og dette blev med tiden også noget, som vandt indpas i den civile garderobe, dog kun til fritidsbrug. At de store urskiver i dag ses som særligt formelle og stilfulde, er således et relativt nyt fænomen og dermed noget, man bør være opmærksom på, hvis man leder efter den tidløse allrounder, der også ser godt ud til jakkesættet om 20 eller 40 år.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Theme by RoseCityGardens.com