Klimat

Det är mycket viktigt att man tänker på det svenska klimatet då man ser närmre på alternativ för uppvärmning av luft och vatten. Det är välkänt att man med en bra värmepump kan konvertera kall utomhusluft till behagligt varm inomhusluft. Med samma system kan man även värma upp husets kranvatten så att man sparar ordentligt med pengar på elräkningen. För att man ska få ut något av en luftvärmepump så måste den vara anpassad till det svenska klimatet. Det här handlar inte bara om själva funktionen utan också om hur pumpen är byggd.
Det finns värmepumpar som är särskilt anpassade och godkända för det nordiska klimatet. Du kan finna listor med märken online men det går också att se om så är fallet genom den märkning som pumpen har. Leta efter beteckningarna CE, NE och HE. Skillnaden mellan luftvärmepumpar som fungerar i Sverige och pumpar som inte gör det ligger i hur pass hållbara komponenterna är. Kablar och kompressorer måste klara av extrem kyla utan att gå sönder.
Med tanke på detta så måste man vara mycket noggrann med att skaffa rätt pump. Om man inte gör det och tänker att man ska spara pengar genom att importera en billigare variant så kanske man inte kan bli ersatt om kylan leder till att systemet säckar ihop och måste repareras. Tanken är ju att man ska spara pengar genom att skaffa en pump som håller länge utan något underhåll. Detta även om det blir isstorm därutanför.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Theme by RoseCityGardens.com