Tid

Vi lever i en värld där tid är pengar och pengar är allt. Det låter hårt, men så ligger det faktiskt till. Ingen i vår del av världen kan föreställa sig en värld utan klockor. Klockor i form av väckarklockor, armbandsur och klockor i mobiltelefonen. Vi använder en klocka som ett dagligt redskap, den får oss att gå upp på morgonen, komma iväg till jobbet i tid, ta rast i tid, sluta i tid, komma hem i tid och för att lägga oss i tid. Hela vår vardag kretsar till klockor. Föreställ dig då om Kapten Krok i barnberättelsen Peter Pan skulle få sin vilja igenom. I berättelsen är den grymme sjörövarkaptenen paniskt rädd för klockor och vill inget hellre än att alla världens klockor ska gå sönder. Vår värld skulle rasa samman. Hela samhället skulle stanna upp och det skulle bli kaos.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Theme by RoseCityGardens.com